Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A taxisok !

Az eset 2014 05 23- án történt, valamikor a késő esti órákban......

Sajna úgy adódott a helyzet, - mivel az autóm pár napja nem üzem képes, - hogy taxival kellett munkába mennem a csomagok cipelése miatt, éjszakai műszakra.
Nem kívánom megnevezni a taxi társaságot, hiszen a célom nem az, hogy bárkit is lejárassak, csupán a figyelem felhívás elmulasztására szeretnék rávilágítani. Pedig a történtek után megérdemelne a társaság egy kis nyilvánosságot is.
Miután a megrendelt jármű megérkezett a kért helyszínre, beültem és közöltem a célállomás címét. Útközben  beszélgetésbe elegyedtünk a vezetővel, ecsetelve neki a kialakult kényszer helyzetemet. (vagyis nem volt néma a sofőr) :)
Megérkezve a célállomásra,  az előkészített 700 Ft  fix ! hivatalos viteldíjat akarom adni a fuvarért, mire azt mondja nekem a sofőr, ez nem annyi volt, mert vannak körzetek és ez az úti cél azon kívül esik, ezért 800 Ft lesz a fuvar.
Kérdem és az óra ezt mutatja? (nem volt óra)........ Következő kérdésem: "erről a tájékoztatót hol találom?" Nincs válasz, illetve "ez sajna akkor is ennyi lesz".
Megdöbbenésemben csak annyit tudtam mondani, "akkor erről kérem a számlát is".......természetesen ez a kívánságom teljesült.
Az esetből azt a tanulságot lehet levonni, mivel a fix összegért (lakóterületen, vagyis táblán belül) fuvarozó taxisok
próbálnak manipulálni, és a megfelelő előzetes utas tájékoztatás hiányzik, célszerű magunknak megkérdezni a
beszállás előtt a viteldíjakat. Ha esetleg nem értünk egyet vele, akkor meg kocsikázott a taxis egyet és üresen mehet vissza......... Esetleg ezt eljátszva velük napi 3-5 alkalommal, különböző helyszínekre rendelve kocsit, nem tudom, mit szólnának hozzá ők is.......... :)

 

De térjünk vissza a lényegre, tájékozódjunk és ha megfelel a viteldíj, akkor szálljunk járműbe.

A másik eset is megér pár sort, bár ez már jóval régebben esett meg velem (velünk)........
A nagylányom volt kórházban és mentem érte, hogy hazakísérjem az anyjához. Mivel nagyobb csomagja is volt, meg még kicsit gyengélkedett, gondoltam, a kórház előtti depóból hazamegyünk taxival. (vagyis egy centit nem jött értünk a taxi)
Beszállunk az első kocsiba, majd a megadott címre elindulunk. Ez esetben is beszélgetés a soförrel egészen az úti célig.
Mikor a lányt kisegítettem a kocsiból és a csomagját is magamhoz vettem, kérdem: "mivel tartozok?" A taxis, kinek kocsijának az oldalán hatalmas felirat hirdette a 700Ft-os városon belüli viteldíjat !, azt mondja "egy ezres lesz".
Döbbenet, de a lány előtt nem akartam vitázni vele. Természetesen itt sem ment a taxameter, vagyis ez a tag is a hasára csapva állapította meg a viteldíjat.

És ezek után ne mondjam azt, hogy ilyenek a simlis kaposvári taxisok ????? FELHÁBORÍTÓ !

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.