Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

a rendőr

2009.12.24

A következő történet ma, az az 2009. 12. 24.-én a délelőtti órákban játszódott le.

Vasúttal érkeztem az osztopáni vasútállomásra a fonyódi állomásról és valamennyit késett a vonat. Így történt, hogy a Bodrog irányába közlekedő buszjáratot nem értem el. Ekkor a vonat továbbhaladása miatt a leengedett sorompónál várakozó járművek felé vettem az irányt, hátamon és vállamon igen nehéz csomagokkal, hogy talán valaki elvisz Bodrogig (2,5 km). Nem volt nagy választék, egy piros autó (2 személlyel és hátul egy kutyussal), valamint az oldalán a "szolgálunk és védünk" feliratú autó vártak a vasúti szerelvény elhaladására. A kutyus mellé nem szívesen kéreckedtem volna be, így megkérdeztem a tisztelt biztos urat, hogy nem-e segítene ki a bajból, hogy ne kelljen annyit gyalogolnom a nehéz csomagokkal.

Illedelmesen bekopogtam, majd köszöntem és kérdésemre, hogy véletlenül nem-e esik útba az általam megnevezett úti cél, azt a választ kaptam (erősen fölényes hangnemben), hogy arra megy, de legfeljebb bilincsben visz el és, hogy egy igazolványt azért keressek neki és le lettem ellenőriztetve rádión keresztül (priusz). Azt is megkérdezte, szerintem taxi felirat van az autó oldalán?

Ezek után mit is mondhatnék, ez a "szolgálunk" része a dolognak, a "védünk" esetében meg jól tudnak futni.

Miután leellenőriztek és természetesen mindent rendben találtak, továbbengedett a biztos úr, de szinte szó nélkül.

Én azért Kellemes Ünnepeket kívántam, pedig még érettségim sincs, de mivel apám is ama kötelékbe tartozik, mint az engem igazoltató szolgálatos, az alapvető tiszteletre és intelligenciára szigorúan megtanított, és meg is követelte azt..............

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.