Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Ilyen is van.....

2009.12.16

Tegnap 14:40 -kor szerettem volna a Kaposvár - Osztopán között közlekedő buszra felszállni a kaposvári könyvtári megállóba. Jött is a busz, bár kicsit késve a kiírt menetidőhöz képest, de mivel mások is álltak tőlem kb.4m-re és ők intettek a buszosnak, hogy haladjon tovább, a buszvezető gyakorlatilag engem teljesen figyelmen kívül hagyva, szinte lassítás nélkül egyszerűen továbbhajtott.

Nagyon fontos lett volna pedig, hogy azzal a járattal eljöjjek, mert rengeteg tennivaló várt odahaza, de így jártam....! (sajna)

Szerintem a buszosoknak azért több figyelmet kellene szánniuk minden utas, és leendő utasukra, mivel ez nem az első ilyen eset volt ezen a vonalon, hogy így jártam. Igaz a másik két alkalommal vagy visszatolatott a vezető, vagy megvárta, míg odafutok és felszállok a járatra.

Az viszont tény, hogy nem ezzel a módszerrel kellene az üzemanyagon spórolni, (leállás és újra elindulás), meg a menetidőbeli eltéréseket korrigálni, mert előbb utóbb lesz valaki, aki nem tűri úgy, mint én.

Ráadásul a tegnapi esetemhez hozzátartozik az is, hogy egy közeli pizzériába (ahol egyébként ismerőseim vannak) udvariasan benyitva és az esetet röviden vázolva, egy telefonálási lehetőséget kérve, simán és elég modortalanul elutasítottak, hogy ezt hogy képzelem, mert feltartom a vonalukat, ameddig telefonálok. Hozzáteszem egy tényleg max 1-1,5 perces telefonhívás alatt, legfeljebb 1 megrendeléstől estek volna el, és hangsúlyozom mindez délután 3 környékén volt, amikor nincs egy pizzériában sem nagy forgalom, még a legjobbaknál sem, nemhogy egy ilyen lepukkant helyen !

 

Ebben azért vagyok biztos, mivel magam is ténykedtem annak idején pizzériában és ez a kora délutáni időszak volt a "lazább".

Utána gondolkodtam el, ha úgy adódott volna, akár az út mentén összeesett emberhez is hívhattam volna segítséget, mert azt sem engedték volna meg szerintem az "üzletük" érdekében, vagy inkább a "kárára".

 

 

 

 

Csak ezeket a gondolatokat szerettem volna megosztani, és ha valakinek van hozzáfűznivalója, akkor azt ossza meg velünk.

Köszönet : atesz® 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.